15:07 13.09.2019

Коломойський бачить хороше вікно можливостей для мирової угоди щодо ПриватБанку

2 хв читати
Коломойський бачить хороше вікно можливостей для мирової угоди щодо ПриватБанку

Ігор Коломойський у спорі про націоналізацію ПриватБанку, власником якого він був, готовий задовольнятися сатисфакцією за обвинувачення на його адресу та мировою угодою і бачить для цього хороше вікно можливостей.

"Ми задекларували, що не хочемо катаклізмів, а хочемо просто правової оцінки й після цього - мирової угоди, виходу з цієї ситуації. Нам не потрібен банк за будь-яку ціну", - сказав він у кулуарах 16-ї конференції YES, організованої Фондом Віктора Пінчука в Києві у п'ятницю.

Він не уточнив деталей цієї мирової угоди. "Якась мирова угода, якось вийти з ситуації. Вона не може бути вічно в напруженні. Сьогодні хороше вікно можливостей", - зазначив Коломойський.

Бізнесмен додав, що готовий відмовитися від претензій на повернення до складу акціонерів ПриватБанку. "Я, може, і хотів (повернути банк - ІФ), але якщо ситуація не дозволятиме, й це загрожуватиме турбулентністю на ринку, тоді не хотів би", - пояснив свою позицію екс-власник.

"Нам, насамперед, потрібна сатисфакція за все те, що про нас говорили й писали", - заявив Коломойський.

На запитання журналістів бізнесмен уточнив, що на нещодавній його зустрічі з президентом Володимиром Зеленським питання ПриватБанку не обговорювалося.

Коломойський також зазначив, що можлива мирова угода щодо банку не пов'язана з судовим процесом міноритаріїв "Укрнафти" проти України в Стокгольмському арбітражі, де вони вимагають $5,4 млрд. "Я не можу говорити за тих, хто судиться у Стокгольмському арбітражі щодо "Укрнафти", - пояснив бізнесмен.

"У принципі, якщо поставиться так питання, то можна це обговорювати", - водночас відповів він на запитання, чи може це бути одна мирова угода.

Коломойський вважає, що після зміни влади в Україні спір навколо націоналізації ПриватБанку легше вирішити. "За попереднього президента (Петра Порошенка - ІФ) це було складно, тому що важко вирішувати й боротися з тим, хто сам це все зробив і був безпосереднім учасником", - зазначив він.

"Сьогодні крім, скажемо так, деяких діячів Нацбанку, з тих, хто брав участь у націоналізації ПриватБанку, при владі нікого немає", - додав він.

Коломойський вважає, що представники держави наразі можуть "проявити ініціативу, якщо їм це цікаво, видати мандати переговірників, які вступлять у переговори з нашими учасниками переговорів, і в результаті можна до чогось домовитися".

"Я думаю, що в них (Міністерства фінансів України - ІФ) тривають наразі консультації, їм є чим займатися і вони тільки освоюються. Але ми почекаємо, скільки мине часу", - зазначив він.

За словами бізнесмена, в Мінфіну є розуміння, що потрібно "якось вийти з цієї ситуації".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА