Економіка

НКЦПФР планує запуск повноцінної енергетичної біржі в Україні за допомогою USAID до 2021р

Запуск повноцінної енергетичної біржі на основі сучасної клірингової і торгової системи в Україні планується до 2021 року, повідомив глава Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку України (НКЦПФР) Тимур Хромаєв за підсумками підписання доповнення до Меморандуму з Проектом енергетичної безпеки USAID.

"Хтось іронічно скаже, мовляв, Комісія підписала черговий папірець про наміри ... Але це не так. Це насправді важлива домовленість. Ми розширили мандат, який передбачатиме взаємодію з запуску сучасної клірингової і торгової платформи для торгівлі енергетичними і фінансовими продуктами", - написав він на сторінці в Facebook в суботу.

Хромаєв зазначив, що Комісія паралельно швидкими темпами продовжує рухатися в напрямку підготовки законодавчої бази для розвитку в Україні організованої торгівлі на товарних ринках.

Як повідомлялося, НКЦПФР проводить активні консультації з учасниками ринку за посередництва члена команди президента України Володимира Зеленського Вікторії Страхової, щоб до жовтня підготувати узгоджений оновлений законопроект про спрощення інвестицій і впровадження нових фінансових інструментів (№9035 Про деривативи і фінансові ринки в Раді VIII скликання), який передбачає, що регулятором товарного біржового ринку стане НКЦПФР.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ