Економіка

Мінфін вважає реальним отримати від приватизації 5 млрд грн у 2020 році

Міністерство фінансів скоротило план надходження до державного бюджету доходів від приватизації, заклавши в проекті держбюджету на 2020 рік 5 млрд грн доходів за цією статтею проти 17 млрд грн в державному бюджеті на 2019-й.

"Прогноз фінансування держбюджету 2020 року через надходження від приватизації держмайна приведено до реально можливих 5 млрд грн, з огляду на підготовку об'єктів", - повідомило міністерство у прес-релізі, поширеному в неділю.

Під час прес-брифінгу в неділю прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив: "Ми незабаром плануємо змінити керівництво Фонду державного майна".

Нове керівництво матиме упродовж двох тижнів представити свої прогнози щодо приватизації, зазначив він.

Як повідомлялося, держбюджет 2019 року передбачав надходження від приватизації в 17 млрд грн, однак виконання цієї статті доходів вкрай низьке через блокування конкурсів "великої приватизації". У 2018 році замість запланованих 21,3 млрд грн від приватизації до держбюджету надійшли тільки доходи від малої приватизації у розмірі 202,9 млн грн.

Згідно з держбюджетом-2017, приватизація мала принести 17,1 млрд грн, однак бюджет отримав лише 3,4 млрд грн. Основну суму 3,05 млрд грн Фонд отримав за рахунок продажу в серпні блокпакетів акцій енергокомпаній, які викупила група "СКМ" Ріната Ахметова, яка вже має там контрольні пакети.

Надходження від приватизації в 2016 році становили 0,19 млрд грн за плану 17,1 млрд грн.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ