Економіка

Коломойський заявляє про "вічний мир" із Пінчуком

Бізнесмен, співвласник групи "Приват" Ігор Коломойський заявляє про відсутність у нього якихось серйозних конфліктів із бізнесменом, власником групи EastOne Віктором Пінчуком, з яким вони раніше судилися в Лондонському суді.

"У нас із Віктором Михайловичем після певних подій "вічний мир" підписано, який уже понад три роки діє", - сказав Коломойський журналістам, відвідавши вперше за 16 років організовуваний Фондом Пінчука Форум YES.

Співвласник групи "Приват" відмовився коментувати умови укладених із Пінчуком наприкінці 2015-го – на початку 2016 років мирових угод, пославшись на їхню конфіденційність.

"У нас із Віктором Михайловичем ніколи не було грошових непорозумінь. У нас були світоглядні розбіжності... Він вважав, що йому винні, ми вважали, що ми нічого не винні. На чомусь ми зупинилися", - сказав Коломойський.

Він зазначив, що укладення на початку 2016 року мирової угоди у спорі навколо Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК), що оцінювався в $2 млрд, дуже засмутило Петра Порошенка, який був на той час президентом України.

Відповідаючи на запитання про прогноз розвитку бізнесу групи СКМ Ріната Ахметова, Коломойський використав вислів "друзі-конкуренти в бізнесі" і відмовився від детальних прогнозів, припустивши лише, що "все гаразд".

"У нього є проблеми, про які він знає. І я думаю, що він спокійно може їх вирішити. Там є нормальні цивілізовані шляхи. В усякому разі, я вважаю, що це не може стосуватися ні реприватизації, ні націоналізації, ні інших видів експропріації", - сказав власник групи "Приват".

Як повідомлялося, Пінчук у березні 2013 року подав до Лондонського суду позов проти Коломойського і його бізнес-партнера Геннадія Боголюбова про порушення контракту під час приватизації КЗРК і вимагав відшкодувати йому $2 млрд збитку і GBP90 млн інвестицій, проте в січні 2016 року сторони уклали мирову угоду.

Ще раніше, в жовтні 2015 року, мировою угодою завершився ще один ініційований Пінчуком спір між цими бізнесменами - щодо виконання відповідачами зобов'язань, узятих під час створення спільного феросплавного холдингу, співвласниками якого вони залишаються досі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ