Економіка

Три останніх шатдауна в США обійшлися в $ 4 млрд

Три останніх тимчасових припинення роботи федеральних установ США ("шатдаун") обійшлися платникам податків країни приблизно в $ 4 млрд, свідчать результати міжпартійного дослідження.

У звіті, який був опублікований у вівторок сенаторами Робом Портманом, республіканцем з Огайо, і Томом Карпером, демократом з Делавера, розглядаються витрати федерального уряду при повному або частковому припиненні роботи протягом 52 днів за останні п'ять років.

Із загальної суми в $ 4 млрд не менше $ 3,7 млрд пішло на виплату держслужбовцям, відправленим у примусову відпустку.

При цьому сенатори зазначають, що загальна сума витрат більше, оскільки низка відомств, включно з міністерством оборони, не надали інформацію.

Звіт був опублікований напередодні 30 вересня - терміну, до якого має бути затверджений бюджет на наступний фінансовий рік, або станеться черговий шатдаун. Очікується, що наступного тижня Палата представників Конгресу США проведе голосування щодо законопроекту, який дозволить запобігти його.

Останній шатдаун тривав 35 днів і завершився 25 січня 2019 року. У звіт також були включені припинення роботи уряду в січні 2018 року і в жовтні 2013 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ