Економіка

ВР підтримала скасування пайового внеску під час будівництва з 2021 року

Верховна Рада ухвалила закон про стимулювання інвестиційної діяльності, що передбачає, зокрема, скасування обов'язкового пайового внеску під час будівництва об'єктів із 2021 року.

Законопроект №1059 у другому читанні та в цілому на пленарному засіданні в п'ятницю підтримали 272 народних депутати, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

"У 2020 році діє перехідний період, під час якого встановлюється фіксована однакова ставка пайової участі: 4% - для нежитлових будівель та споруд, 2% - для житлових будинків, 0% - для промислових і соціально значущих об'єктів", - повідомила заступник комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа, виступаючи в парламенті.

Для житлових будинків відсоток пайового внеску розраховується відповідно до основних показників опосередкованої вартості будівництва в регіоні, які затверджуються наказом Міністерства розвитку громад та територій України. Для нежитлових будівель відсоток розраховується від загальної кошторисної вартості будівництва об'єкта.

Підласа наголосила, що пайовий внесок виплачується виключно грошовими коштами до прийняття об'єкта в експлуатацію. Кошти від пайового внеску можуть використовуватися лише для створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури відповідного населеного пункту.

Крім того, було схвалено правку, що виключає державні та комунальні земельні ділянки з об'єктів, які може бути передано в довірчу власність. Документом передбачено також, що довірчий власник не має права вчиняти дії з розділення, об'єднання земельних ділянок, змінювати цільове призначення ділянок тощо.

Під час підготовки документа до другого читання було розглянуто 122 правки, з яких дев'ять було враховано

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ