Економіка

Трамп розраховує на швидке завершення першої фази торговельної угоди з Китаєм

Президент США Дональд Трамп заявив, що сподівається на швидке завершення оформлення так званої першої фази торговельної угоди Вашингтона з Пекіном.

"Відносини з Китаєм - дуже хороші. Ми завершимо велику першу фазу операції, після чого відразу приступимо до другої фази. Перша фаза може бути остаточно узгоджена і підписана незабаром", - написав він у Твіттері.

За словами Трампа, в рамках досягнутих домовленостей "Китай вже почав купувати сільгосппродукцію у наших чудових фермерів і власників ранчо".

Також він підтвердив, що погодився відмовитися від намірів щодо підвищення мит на китайську продукцію, що планувалося на 15 жовтня 2019 року.

Минулого тижня Трамп повідомив, що досяг домовленості з Китаєм про угоду в частині спірних торговельних питань. Вона, серед іншого, передбачає відмову США від планів щодо підвищення мит. В обмін на це, Китай, зокрема, зобов'язується купувати у США більше сільгосппродукції.

Американські ЗМІ зазначали, що ця угода може дозволити сторонам укласти "перемир'я" в торговельній війні і зайнятися узгодженням більш масштабного договору з торгівлі.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ