Економіка

Основними питаннями у переговорах із МВФ є бюджет-2020 і ринок землі - голова НБУ

Основними питаннями в переговорах із Міжнародним валютним фондом (МВФ) стоїть ухвалення низки законопроектів, бюджет на 2020 рік і відкриття ринку землі, повідомив голова Національного банку України Яків Смолій.

"Серед основних питань на переговорах – ухвалення низки законопроектів, які було попередньо обговорено, бюджет 2020 року, питання ринку землі", - сказав Смолій в інтерв'ю "Голосу Америки" під час свого офіційного візиту до Вашингтона.

Українська делегація 17 жовтня провела зустрічі із заступником директора-розпорядника МВФ Девідом Ліптоном і главою місії фонду в Україні Роном ван Роденом.

Смолій уточнив, що серед обговорюваних питань - законопроект про незаконне збагачення, зареєстрований у парламенті, ухвалення якого є однією з умов продовження програми співпраці.

"Питання ціни на газ не стоїть, тому що уряд свого часу затвердив постанову, якою регулюються тарифи. Також нинішня ситуація на світовому ринку досить сприятлива, ціни на газ знизилися, тому про підвищення ми поки що не говоримо", - зазначив Смолій, уточнивши, що "питання ПриватБанку на переговорах не стоїть".

"Ми розглядаємо програму терміном на три роки. Обсяг поки що не обговорювали. Це визначатиметься в процесі переговорів", - зазначив голова НБУ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ