14:28 18.10.2019

Польща ухвалить інвестрішення щодо можливості імпорту Україною до 6,6 млрд куб. м газу на рік після детального економічного аналізу

1 хв читати
Польща ухвалить інвестрішення щодо можливості імпорту Україною до 6,6 млрд куб. м газу на рік після детального економічного аналізу

Забезпечення можливості для імпорту Україною з Польщі до 6,6 млрд куб. м природного газу на рік вимагає додаткових інвестицій у польську систему, рішення про які буде ухвалено після детального економічного аналізу, заявив польський газотранспортний оператор Gaz-System.

У розміщеному на сайті компанії прес-релізі наголошується, що нині газова інфраструктура на українсько-польському кордоні дозволяє транспортувати до 2 млрд куб. м газу на рік.

"Нині інфраструктура дозволяє щорічно транспортувати до 2 млрд куб. м газу на рік за умови періодичних перерв. Забезпечення потужності у 6,6 млрд куб. м на рік вимагає додаткових інвестицій у систему, якою управляє Gaz-System. Інвестиційне рішення буде ухвалено після відповідного економічного аналізу, передбаченого контрактними зобов'язаннями сторін", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, АТ "Укртрансгаз" заявило про завершення на компресорній станції "Комарно" комплексу будівельно-монтажних робіт з підключення нової технологічної ділянки трубопроводу-перемички. Як прокоментував голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, після завершення тестування цієї ділянки доступна для імпорту з Польщі пропускна спроможність зросте з 6,5 млн куб. м до 18 млн куб. на добу, що у річному вимірі становить 6,6 млрд куб. м газу, або близько половини річної потреби країни в імпорті газу.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА