14:43 23.10.2019

Апеляційний суд Лондона зобов'язав екс-власників ПриватБанку до 12 листопада сплатити витрати банку в 10,9 млн фунтів стерлінгів

3 хв читати
Апеляційний суд Лондона зобов'язав екс-власників ПриватБанку до 12 листопада сплатити витрати банку в 10,9 млн фунтів стерлінгів

Апеляційний суд Лондона зобов'язав колишніх власників ПриватБанку (Київ) оплатити витрати банку в сумі 10,9 млн фунтів стерлінгів до 12 листопада 2019 року, повідомила прес-служба банку.

"Після успіху ПриватБанку в Апеляційному суді, підтвердженого рішенням від 15 жовтня 2019 року, що ПриватБанк може продовжити розгляд справи проти його колишніх власників в англійському суді, пан Ігор Коломойський, пан Геннадій Боголюбов та інші відповідачі були зобов'язані сплатити банку 10,9 млн фунтів стерлінгів до 12 листопада 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, відповідачів зобов'язали повернути проміжну виплату витрат, сплачену їм банком, за рішенням суду першої інстанції в 2018 році. Банк має отримати 4 млн фунтів стерлінгів від Коломойського, 2 млн фунтів стерлінгів від Боголюбова і 1,5 млн фунтів стерлінгів від корпоративних відповідачів.

Крім того, відповідачі мають сплатити витрати банку за минулорічне слухання справи суддею Фанкортом і кошти, витрачені на апеляцію. "Хоча для визначення загальної суми витрат на сплату відповідачами знадобиться певний час, поки що вони мають сплатити 3,4 млн фунтів стерлінгів до 12 листопада", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Апеляційний суд Англії та Уельсу 15 жовтня 2019 року задовольнив апеляційну скаргу ПриватБанку на рішення суду першої інстанції від 4 грудня 2018 року про невідповідність юрисдикції позову фінустанови до екс-власників.

Судовий наказ про всесвітній арешт активів, який був отриманий у грудні 2017 року, залишається в силі до винесення судового рішення по суті.

Судді Апеляційного суду дійшли висновку, що "банк має достатню для судового розгляду справу для повного відшкодування $1,9 млрд (включно з відсотками – $3 млрд) як заявлено в позовних вимогах.

ПриватБанк у грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона проти екс-власників Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd. (усі - Велика Британія) Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. та ZAO Ukrtransitservice Ltd. (усі Британські Віргінські о-ви), які, ймовірно, їм належать або перебувають під їхнім контролем.

Високий суд Лондона 4 грудня 2018 року визнав таким, що не відповідає його юрисдикції, позов ПриватБанку, вважаючи, що його було подано проти британських компаній, щоб притягнути до провадження Коломойського та Боголюбова.

При цьому суддя погодився з наявністю у банку обґрунтованих позовних вимог проти Коломойського і Боголюбова як мінімум на кілька мільйонів доларів. Водночас він додав, що банк не має права підбирати прийнятну для себе судову інстанцію, у свою чергу, його екс-власники вправі захищати свої інтереси в Швейцарії, за місцем постійного проживання.

Компанія Fieldfisher, що представляє інтереси Коломойського, зазначала, що суд першої інстанції зобов'язав український держбанк сплатити всі судові витрати відповідачів і скасував всесвітній арешт активів (WFO) на суму понад $2,5 млрд. Зокрема, суд зобов'язав ПриватБанк протягом 28 днів сплатити проміжні витрати відповідачів на GBP7,5 млн, з яких Ігорю Коломойському - GBP4 млн.

ПриватБанк 21 грудня 2018 року оскаржив рішення першої інстанції в апеляційному суді Англії та Уельсу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА