Економіка

"Океан" придбає у "Метінвесту" 1,2 тис. тонн сталі для будівництва 2 барж нідерландської Eurobulk і модернізації суховантажу

ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" замовив у групи "Метінвест" 1,2 тис. тонн суднобудівної сталі, 900 тонн з яких буде спрямовано на будівництво двох барж для нідерландської компанії Eurubulk.

Як повідомляється в корпоративній газеті ММК ім. Ілліча "Іллічівець-вісник", довжина кожного судна - 79 м, ширина - 9,6 м, висота борту - 3,5 м.

"Це практично повнокомплектні судна - замовник самостійно встановить тільки деякі системи електрообладнання", - зазначає видання.

При цьому уточнюється, що закладка барж запланована на листопад поточного року, завершення будівництва - на березень 2020 року. До Нідерландів судна доставлять через канал Рейн-Майн-Дунай.

Ще 300 тонн сталі "Метінвесту" завод "Океан" використає для виконання іншого великого контракту - розмірної модернізації судна класу "річка-море" за документацією, розробленою в одеському Морському інженерному бюро. Підприємство виготовить секцію-трюм з люковим закриттям завдовжки понад 20м.

На реалізацію замовлення відведено 140 діб.

ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" (до квітня 2011 року - "Вадан Ярдс Океан", до грудня 2008-го - Damen shipyard's Okean, до лютого 2001-го - "Суднобудівний завод "Океан") спеціалізується на виробництві та ремонті контейнеровозів, танкерів, буксирів, барж водотоннажністю до 350 тис. тонн.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ