19:58 13.11.2019

Трейдингова компанія ДТЕК оголосила про викуп акцій міноритаріїв "ДТЕК Київські електромережі"

2 хв читати
Трейдингова компанія ДТЕК оголосила про викуп акцій міноритаріїв "ДТЕК Київські електромережі"

ТОВ "Інвестекогаз", що входить в енергохолдинг "ДТЕК" і займається оптовою торгівлею паливом, користуючись правом примусового викупу акцій (squeeze-out), направило міноритаріям ПрАТ "ДТЕК Київські електромережі" відповідну публічну безвідкличну вимогу.

Згідно з повідомленням, опублікованим на сайті компанії в середу, ціна викупу становить 11,5 грн за акцію при її номінальній вартості 0,2 грн.

У документі зазначається, що найвища ціна, за якою компанії групи SСM придбали акції емітента за останні 12 місяців, становить 9,31 грн, а ринкова ціна, визначена оцінювачем "Крестон Джі Сі Джі Едвайзорі", - 11,15 грн. Водночас, до ціни викупу закладена компенсація потенційних витрат міноритарних акціонерів на отримання коштів.

Повідомлення про домінуючий контрольний пакет (понад 95%) було подано 20 вересня цього року, заявник прямо або опосередковано володіє включно з афілійованими особами 106 млн 128,693 тис. акцій, або 97,936969%.

Зокрема, DTEK B.V. належить 72,934662%, Ornex Limited - 20,999605%, DTEK Oil & Gas B.V. - 4,000395%, Oil & Gas Overseas Trading B.V. - 0,002307%.

З обліку загальної кількості акцій на викуп мажоритарію доведеться направити близько 25,7 млн грн. Компанії надається 90 днів на переведення грошей на рахунок ескроу в банку ПУМБ, з якого міноритарні акціонери протягом мінімум трьох років можуть зняти кошти за свої акції.

Раніше повідомлялося, що в 2017 році Україна імплементувала вимоги Директив ЄС в частині реформи фондового ринку, прийнявши зміни до закону "Про акціонерні товариства", які законодавчо закріпили механізми виведення з обігу на фондових біржах паперів квазі-громадських організацій підприємств, зокрема через squeeze- out і sell-out. Squeeze-out передбачає право особи (осіб, що діють спільно), яка стала власником 95% акцій і більше, здійснювати примусовий викуп акцій у міноритарних акціонерів.

"ДТЕК Київські електромережі" входить в операційний холдинг "ДТЕК Мережі" (створений в 2018 році), що охоплює ще чотири підприємства: "ДТЕК Дніпровські електромережі", "ДТЕК Донецькі електромережі", "ДТЕК Високовольтні мережі", "ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля".

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем кепітал менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА