10:41 14.11.2019

"Укрзалізниця" має намір передати Дарницький вокзал у Києві в концесію для його добудови

2 хв читати
"Укрзалізниця" має намір передати Дарницький вокзал у Києві в концесію для його добудови

АТ "Укрзалізниця" (УЗ, Київ) планує передати в концесію залізничний вокзал на станції "Дарниця" у Києві.

Як повідомила прес-служба УЗ із посиланням на голову компанії Євгена Кравцова у четвер, це один з перших у переліку об'єктів, для розвитку яких планують залучити інвесторів на умовах державно-приватного партнерства.

"До ухвалення закону "Про концесію", на жаль, механізмів для розвитку цього об'єкта не було. Тепер ми маємо дієвий інструмент і перспективу для залучення інвесторів", - наводить прес-служба слова Кравцова.

За його словами, завдяки залученню приватного капіталу планується добудувати цей об'єкт і зробити з нього сучасний вокзал із торговельно-розважальними площами на лівому березі Києва.

В УЗ нагадали: першу чергу будівництва пасажирського вокзального комплексу на станції "Дарниця" в Києві було завершено у січні 2007 року. Незавершеним залишається зведення головної будівлі вокзалу з центральним тунелем (побудовано залізобетонний каркас на сім поверхів, тунель без оздоблення та інженерних мереж), відкритої автостоянки з підземним паркінгом, головного перону та зовнішніх мереж водопостачання та водовідведення.

Як повідомлялося, директор зі стратегічного розвитку та інвестиційної політики УЗ Антон Саболевський у жовтні 2019 року заявляв, що не бачить економічної доцільності добудовувати Дарницький вокзал у Києві.

Раніше, у 2013 році, Міністерство інфраструктури України та Державне територіальне галузеве об'єднання "Південно-Західна залізниця" заявляли про наміри залучити інвесторів для завершення будівництва пасажирського вокзального комплексу на станції "Дарниця" в Києві на вул. Привокзальній, 3.

Тоді орієнтовна кошторисна вартість другої черги будівництва становила, згідно з документацією, 1,793 млрд грн відповідно до техніко-економічного обґрунтування, що затверджене розпорядженням уряду №758 від 19 вересня 2007 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА