18:50 18.11.2019

"Нафтогаз" отримав пропозицію "Газпрому" - топ-менеджер НАК

1 хв читати
"Нафтогаз" отримав пропозицію "Газпрому" - топ-менеджер НАК

НАК "Нафтогаз України" отримав офіційні пропозиції від "Газпрому", повідомив виконавчий директор НАК Юрій Вітренко.

"Нарешті отримали факсом пропозицію від "Газпрому", про яку пишуть всі ЗМІ. Уважно її вивчимо і надамо конструктивну відповідь найближчим часом", - написав він на своїй сторінці у Facebook у понеділок увечері.

Раніше, у понеділок удень, "Газпром" заявив, що компанія за підписом голови правління Олексія Міллера направила на адресу "Нафтогазу" офіційну пропозицію про продовження терміну дії наявного контракту або укладення нового договору про транзит газу через територію України терміном на один рік з урахуванням прогнозного попиту європейських покупців на газ на 2020 рік.

Зокрема, в пропозиції "Газпрому" має бути зазначено, що необхідними умовами продовження діючого контракту або укладення нового договору є відмова обох сторін від усіх взаємних претензій у міжнародному арбітражі та припинення всіх судових розглядів, йдеться в повідомленні управління інформації монополії.

Крім того, серед умов перераховано: скасування рішення Антимонопольного комітету України про накладення на "Газпром" штрафу за нібито "порушення економічної конкуренції"; відкликання клопотання "Нафтогазу України" про ініціювання Європейською Комісією розслідування проти російської компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА