18:41 22.11.2019

Гончарук у Лондоні підписав два документи на EUR900 млн для будівництва українських доріг

2 хв читати
Гончарук у Лондоні підписав два документи на EUR900 млн для будівництва українських доріг

 Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук підписав два документи на загальну суму EUR900 млн щодо проекту співфінансування Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) і Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) будівництва українських доріг.

"Сьогодні ми підписали два документи на загальну суму EUR900 млн, які підуть на реконструкцію та будівництво доріг. Це 340 кілометрів у п‘яти областях. Уже через три роки траса Київ-Одеса стане першим автобаном європейського рівня по всій протяжності!" - наводить слова Гончарука прес-служба Кабінету Міністрів.

Він додав, що уряд України у подальшому впроваджуватиме в законодавство необхідні антикорупційні та інституційні зміни, щоб надалі лише посилювати співпрацю з ЄІБ, ЄБРР та іншими міжнародними партнерами.

Так, серед документів, які Гончарук сьогодні підписав: Фінансова угода "Європейські дороги України III" між Україною та ЄІБ на EUR450 млн і Меморандум про взаєморозуміння між Кабміном і ЄБРР про спільну реалізацію проекту "Розвиток транс'європейської транспортної мережі" на ще EUR450 млн.

"Документи було підписано у рамках Інвестиційного форуму ЄБРР для країн-членів Східного партнерства, який відбувся 22 листопада у Лондоні, Велика Британія", - зазначили в уряді.

Як повідомлялося, раніше Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і уряд України у п'ятницю у Лондоні підписали меморандум про взаєморозуміння за проектом реконструкції автодороги M05 Київ-Одеса у Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях протяжністю 314 км, а також будівництва північної ділянки обходу навколо Львова протяжністю 23 км.

Меморандум підписали прем'єр-міністр України Олексій Гончарук та президент ЄБРР Сума Чакрабарті.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності в країні у 1993 році ЄБРР узяв на себе сукупні зобов'язання з надання понад EUR14,5 млрд у рамках 450 проектів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА