19:37 05.12.2019

Рада прийняла закон про ліквідацію схем у сфері оцінки нерухомості

2 хв читати
Рада прийняла закон про ліквідацію схем у сфері оцінки нерухомості

Верховна Рада в четвер ухвалила в цілому закон про ліквідацію схем у сфері нерухомості №2047-д з необхідними техніко-юридичними поправками.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", проект закону з поправками до Податкового кодексу щодо реєстрації інформації звітів про оцінку об'єктів нерухомості підтримали у другому читанні 338 народних депутатів.

"До дев'яти сторінок закону запропонували 1001 поправку - такий інтерес викликав законопроект у залі. З них 116 враховано повністю, частково або по суті", - сказав народний депутат Ярослав Железняк (фракція "Голос"), представляючи документ у парламенті.

При цьому Рада підтримала поправку народного депутата Олексія Гончаренка ("Європейська солідарність"), яка передбачає безкоштовний доступ, внесення і перевірку інформації до Єдиної бази на безоплатній основі.

"Доступ, внесення, перевірка інформації з / до Єдиної бази відбувається безкоштовно. Формування електронних довідок про ринкову вартість об'єкта нерухомості відбувається безкоштовно", - йдеться в поправці.

У затвердженому до першого читання законопроекті значилася норма, що плата за реєстрацію звіту про оцінку майна повинна становити 10% прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.

Як повідомлялося, 12 листопада Верховна Рада прийняла за основу компромісний законопроект про ліквідацію схем при оцінці нерухомості №2047-д, тоді як інші альтернативні законопроекти не знайшли підтримки у комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

Законопроект пропонує з 1 січня 2020 року ввести спрощений метод оцінки об'єктів нерухомості, що передбачає їх автоматичну оцінку. У разі незгоди з оцінкою вартості, яку модуль визначить автоматично, громадяни зможуть отримати її у оцінювача і провести оцінку в загальному порядку з реєстрацією звіту в Єдиній базі, як це передбачає поточна процедура, свідчить текст документа.

При цьому нотаріуси повинні отримати право безкоштовного доступу до бази для перевірки даних про оцінку нерухомості. Оплата за формування довідок пропонується в розмірі 2,5% прожиткового мінімуму, а за реєстрацію звітів про оцінку та інформації з них в базі - 10%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА