11:56 06.12.2019

Новий УРП-конкурс із розробки вуглеводнів на шельфі Чорного моря може бути оголошено у березні 2020 року - голова Держгеонадр

2 хв читати
Новий УРП-конкурс із розробки вуглеводнів на шельфі Чорного моря може бути оголошено у березні 2020 року - голова Держгеонадр

 Новий конкурс на розробку вуглеводнів на шельфі Чорного моря на підставі угод про розподіл продукції (УРП) може бути оголошено в березні 2020 року, повідомив голова Державної служби геології і надр (Держгеонадр) Роман Опімах.

"Буде організовано новий конкурс щодо ділянок на шельфі. Скільки їх може бути - нині визначається. Думаю, цей процес може бути розпочато в березні 2020 року", - сказав він на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 12 квітня 2019 року оголосив конкурс на розробку вуглеводнів у межах ділянки "Дельфін" на шельфі Чорного моря на умовах УРП. Термін дії угоди - 50 років.

Згідно з умовами конкурсу, термін подання заявок на участь у ньому становив 60 днів, що на 30 днів менше за термін, відпущений для подання заявок на конкурс із дев'яти ділянок на суші. Заявки на участь подали чотири компанії: американська Trident Acquisitions Corp, американська Frontera Resources Corporation, якій належить ініціатива про розробку ділянки "Дельфін" за УРП, підконтрольна Державній нафтовій компанії Азербайджанської Республіки (ДНКАР) Caspian Drilling International Ltd та одна з найбільших приватних газодобувних компаній в Україні "Укрнафтобуріння".

На той час прем'єр-міністр України Володимир Гройсман 27 липня 2019 року повідомив про намір запропонувати Кабміну розглянути можливість оголошення нового конкурсу на розробку вуглеводневої ділянки на шельфі Чорного моря. Його ініціативу підтримав Олександр Данилюк, який обіймав на той час посаду секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

У вересні Кабмін скасував свою ж постанову про запуск УРП-конкурсу з шельфової ділянки "Дельфін".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА