14:16 06.12.2019

НБУ в листопаді збільшив резерви на 2,5% - до $21,9 млрд

2 хв читати
НБУ в листопаді збільшив резерви на 2,5% - до $21,9 млрд

Міжнародні резерви України в листопаді 2019 року збільшилися, за попередніми даними, на 2,5% - до $21,932 млрд, повідомляється на сайті Національного банку України (НБУ).

Як зазначає центробанк, збільшення міжнародних резервів обумовлено насамперед збереженням сприятливої ситуації на валютному ринку країни.

Нацбанк зазначає, що, незважаючи на суттєве уповільнення припливу іноземного капіталу в державні облігації порівняно з попередніми місяцями, пропозиція валюти на ринку залишалася значно більшою ніж попит за рахунок суттєвого продажу валюти експортерами, що дало змогу НБУ поповнити міжнародні резерви на $897,8 млн (чиста купівля). Зокрема, центробанк купив $777,8 млн за єдиним курсом і $120 млн шляхом вибору кращого курсу. Інтервенцій із продажу валюти НБУ в минулому місяці не здійснював.

Згідно з повідомленням, за зазначений період на обслуговування і погашення державного боргу в іноземній валюті було направлено $644,7 млн. З цієї суми EUR425,5 млн сплачено за облігаціями внутрішньої державної позики, $9,2 млн - за єврооблігаціями. Крім цього, $84,4 млн направлено на виконання зобов'язань перед Міжнародним валютним фондом.

Ці витрати було частково компенсовано надходженнями $304,9 мільйонів від розміщення ОВДП, номінованих в іноземній валюті, зазначає НБУ.

На розмір міжнародних резервів також вплинула переоцінка фінансових інструментів (зміна ринкової вартості й курсу гривні до іноземних валют). Минулого місяця їх вартість зменшилася на $29,6 млн.

Станом на 1 грудня 2019 року обсяг міжнародних резервів покриває 3,4 місяця майбутнього імпорту - цього достатньо для виконання зобов'язань України і поточних операцій уряду та Нацбанку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

Кабмін зняв з експортерів е/е зобов'язання сплати 80% прибутку від експорту "ГарПоку"

Бюджет оборонних закупівель коштом держбюджету у 2024 році становить $6 млрд - Камишін

Кабмін спрощує умови для імпорту Україною електроенергії

ЄС може виділити Україні EUR1,5 млрд у квітні та EUR1,9 млрд у травні за Ukraine Facility

Графіки відключень е/е тривають у Харківській області, у денні години в енергосистемі профіцит - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА