10:55 09.12.2019

Цивільна версія бронеавтомобіля "Новатор" з'явиться наприкінці 2020 року - "Українська бронетехніка"

2 хв читати
Цивільна версія бронеавтомобіля "Новатор" з'явиться наприкінці 2020 року - "Українська бронетехніка"

ПрАТ "Українська бронетехніка" анонсувала вихід на ринок автомобіля Novator-CV - цивільної версії спеціалізованого броньованого автомобіля для перевезення особового складу "Новатор", який постачають до Збройних сил України, спецпідрозділів СБУ, МВС та на експорт.

"Протягом останніх місяців "Українська бронетехніка" отримала велику кількість запитів на придбання цивільної версії "Новатора". У зв'язку з цим у компанії прийнято рішення щодо розробки такого варіанта популярної армійської машини", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті компанії-виробника бронемашини "Українська бронетехніка".

Прийом замовлень на Novator-CV розпочнеться наприкінці 2020 року. У всьому, крім бронезахисту, цивільна версія відповідатиме своєму армійському побратимові.

"Мова не йде про виробництво "паркетного" пікапа з "брутальною" зовнішністю, на якому можна порикувати біля входу в нічний бар або покатати дівчат після дискотеки. Хоча ця машина на трасі і поводиться як спортивний болід, її рідна стихія - бездоріжжя, ліси і гори, а призначення - подорожі та справжні пригоди", - розповів директор "Української бронетехніки" Олександр Кузьма.

Згідно з інформацією, Novator-CV отримає восьмициліндровий турбодизель об'ємом 6,7 літра і потужністю 300 к. с., який забезпечить крутний момент 895 N*m. Максимальна швидкість у 180 км/год буде обмежена електронікою.

Машина збереже можливість упевнено долати підйоми з кутом до 60% і брід завглибшки до 0,7 метра, а також рухатися з боковим нахилом до 50% і при цьому перевозити у вантажному відсіку до 2 тонн.

Повнопривідний п'ятимісний автомобіль комплектуватиметься 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач, пневматичною підвіскою зі змінним кліренсом, гідравлічними подвійними гальмами із системою ABS, потужною протиударною і вологозахищеною електричною лебідкою з довжиною троса 30 метрів.

У базовій версії машина збереже систему нічного водіння, підігрів усіх стекол і дзеркал, люк для виходу на дах, високошвидкісну автоматичну систему пожежогасіння салону і двигуна, автоматичну систему підкачки шин, електричний інвертор на 220 вольт, роз'єми для заряджання мобільних телефонів і радіостанцій, а також систему клімат-контролю для комфортної експлуатації автомобіля за температури від -40 до +50 ºС.

"Доходи від реалізації цивільної версії "Новатора" ми плануємо інвестувати в розробку і виробництво нових зразків озброєння і військової техніки для української армії", - зазначив голова наглядової ради "Української бронетехніки" Андрій Сенченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА