11:16 09.12.2019

Втрати економіки України від агресії РФ становлять від $50 млрд до $150 млрд - Милованов

1 хв читати
Втрати економіки України від агресії РФ становлять від $50 млрд до $150 млрд - Милованов

 Міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов оприлюднив статистику про втрати української економіки від агресії Російської Федерації й оцінку залишкової вартості об'єктів нерухомого державного майна на непідконтрольних територіях Донбасу й в анексованому Росією Криму.

"Прямі втрати у 2014-2015 роках становили 15-20% ВВП. За оцінками, загальні втрати становлять від $50 до $150 млрд (наприклад, Андерс Аслунд (аналітик Atlantic Council - ІФ) дає оцінку близько $100 млрд)", - написав Милованов на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Він також повідомив, що оцінка залишкової вартості об'єктів нерухомого держмайна на непідконтрольних українському уряду територіях - Крим та окремі райони Донбасу - становить близько 85 млрд грн.

Міністр уточнив, що на території АР Крим і м. Севастополя зареєстровано 57,7 тис. об'єктів нерухомого державного майна залишковою вартістю 46 млрд грн; на території Донецької області - майже 120 тис. об'єктів нерухомого держмайна залишковою вартістю 33 млрд грн; на території Луганської області - майже 70 тис. об'єктів нерухомого держмайна залишковою вартістю 23 млрд грн.

"За оцінками Фонду державного майна, близько 70% державних активів на території Донецької та Луганської областей розташовані на непідконтрольних територіях", - додав Милованов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА