15:44 15.01.2020

Вітренко виступає за активнішу трансформацію "Нафтогазу"

2 хв читати
Вітренко виступає за активнішу трансформацію "Нафтогазу"

Трансформацію НАК "Нафтогаз України" необхідно здійснювати швидше і глибше, вважає виконавчий директор компанії Юрій Вітренко.

В інтерв'ю виданню "Гордон", оприлюдненому в середу, топ-менеджер уточнив, що довгий час реформи в "Нафтогазі" відкладалися через наявність різних проблем.

"Нарешті у 2018 році ми з найбільшою і найдорожчою у світі консалтинговою компанією розробили проект трансформації, який мав перетворити "Нафтогаз" на нормальну, сучасну, ефективну компанію", - сказав він, додавши, що на шляху відповідних планів у них із головою правління НАК стали різні погляди на необхідні перетворення.

"Знаєте, у чому полягала, зокрема, моя суперечка із Коболєвим? Я від самого початку казав: "Нафтогаз" – частина совкової системи, компанію треба трансформувати, зокрема щоб ми могли реалізовувати потенціал видобування, щоб могли боротися з "Газпромом"... У нас із Коболєвим були різні погляди на те, як швидко і глибоко потрібно проводити трансформацію "Нафтогазу" і чи варто її робити взагалі", - зазначив виконавчий директор.

За словами Вітренка, в якийсь момент він вирішив відійти убік. "Я... сказав Коболєву: О'кей, вважаєш, що треба робити так, – роби, зрештою, ти начальник. Результат ви бачите, зокрема, за інтер'єром", - сказав він, відповідаючи на запитання про вплив "совкового інтер'єру" належної "Нафтогазу" будівлі, де відбувалася бесіда.

Топ-менеджер НАК також зазначив, що рік тому між ним і Коболєвим виникла суперечка щодо частини кадрових призначень. "Якщо точніше: підлеглі, які входили в мою вертикаль відповідальності, на вимогу Коболєва мали погодити певні призначення з керівником служби безпеки "Нафтогазу" (Костянтином) Пожидаєвим – соратником Авакова. Але, за процедурами, мої люди не мають погоджувати свого підлеглого ні з ким, тим паче з людиною Авакова", - сказав Вітренко.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

Консалтингова компанія McKinsey&Company на замовлення "Нафтогазу" підготувала звіти "Kick off and scale up of Naftogaz Organization Transformation - People" і "Naftogaz Organization Transformation - Culture".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА