Економіка

Зеленський упевнений, що середній бізнес підтримує рішення влади, що ведуть до прозорості процесів

 Президент України Володимир Зеленський вважає, що представники середнього бізнесу підтримують рішення нинішньої влади, спрямовані на прозорість процесів в економіці.

"Якщо ви поговорите з представниками середнього бізнесу - не з олігархами або невеликими компаніями, які не платять податки, - ви виявите, що вони підтримують наші рішення, тому що ми рухаємося до прозорості. Що справді важливо, так це те, що ми припинили контрабанду, і це може викликати ускладнення для малих підприємств, які не хочуть проходити митні процедури й платити податки, коли вони намагаються отримати певні товари. Але прозорість означає, що кожен має платити податки і жити за законом", - сказав він в інтерв'ю журналу Newsweek.

Зеленський наголосив, що нова влада прагне знищити монополії, наявні, наприклад, у газовому секторі й виробництві спирту.

Президент переконаний, що в Україні більше не буде такого високого рівня корупції, як раніше.

"Протягом багатьох років люди у всьому світі чули про корупцію в Україні, а інвестори діють на емоціях. Тому ми здійснюємо зміни. Насамперед у судовій системі, щоб інвестори бачили, що їхні інвестиції будуть захищені. Я родом із бізнесу і розумію інвесторів. Я можу обіцяти, що у нас ніколи не буде такого рівня корупції, і ми зробимо великі кроки до прозорості. Це момент для інвестицій, тому що ціни низькі, на ринках і в приватизованих секторах, і ми видаватимемо ліцензії на роботу в багатьох сферах, наприклад таких як газова", - зазначив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ