11:03 22.01.2020

"Укртрансгаз" повідомив про арешт майна компанії та коштів на її рахунках

2 хв читати
"Укртрансгаз" повідомив про арешт майна компанії та коштів на її рахунках

АТ "Укртрансгаз" (УТГ), яке після 1 січня 2020 року виконує функцію оператора підземних сховищ природного газу, заявляє про арешт усього майна компанії, а також коштів на її рахунках на виконання рішення Арбітражного суду Києва від 2007 року у справі про постачання газу споживачам ПрАТ "Укренергозбут", повідомила прес-служба оператора.

"Наразі накладено арешт на все майно "Укртрансгазу" та кошти на рахунках", - йдеться в релізі.

В УТГ вважають це рішення неправомірним, а дії ПрАТ "Укренергозбут" і ТОВ "Фінансова компанія "Фін-Інвест" зі стягнення такими, що мають ознаки шахрайства. У зв'язку з цим УТГ звернувся до Державного бюро розслідувань (ДБР) і Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

"Укртрансгаз" звертається до слідчих органів для захисту своїх інтересів, оскільки блокування грошових коштів та їх незаконна розтрата можуть негативно вплинути на стабільність роботи із забезпечення проходження опалювального сезону", - йдеться в заяві.

В "Укртрансгазі" пояснили, що суд своїм рішенням (№17/32) від 12 липня 2000 року зобов'язав компанію поставити 305 млн куб. м природного газу споживачам "Укренергозбуту". При цьому вартість природного газу тоді не було наведено в рішенні.

З того часу позивач протягом багатьох років не займався стягненням. У 2018 році вже ПрАТ "Укренергозбут" отримало дублікат рішення наказу Арбітражного суду від 21 березня 2007 року у справі №17/32, після чого продало ТОВ "Фінансова компанія "Фін-Інвест" право вимоги зобов'язань УТГ з постачання газу.

"Фін-Інвест", у свою чергу, 9 січня 2020 року отримала від Господарського суду Києва рішення, яким було змінено спосіб і порядок виконання рішення Арбітражного суду від 12 липня 2000 року.

"Тобто замість здійснення постачання природного газу на користь третіх осіб - стягнення грошових коштів у розмірі 2,3 млрд грн. При цьому зазначена сума визначена "Укренергозбутом" на власний розсуд безпідставно", - стверджують в УТГ.

15 січня 2020 року приватний виконавець Пишний відкрив провадження зі стягнення коштів з "Укртрансгазу" на користь "Фінансової компанії "Фін-Інвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА