11:29 24.01.2020

Білорусь заборонила ввезення птиці з Вінницької області України через грип птахів

2 хв читати
Білорусь заборонила ввезення птиці з Вінницької області України через грип птахів

 Білорусь заборонила ввезення до країни птиці з Вінницької області України через реєстрацію там випадку захворювання птахів на високопатогенний грип.

"За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин, на території Вінницької області України зареєстровано випадок захворювання птахів на високопатогенний грип", - йдеться у вказівці, розміщеній на сайті департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду Білорусі.

У зв'язку з цим із 24 січня введено тимчасові обмеження на ввезення до республіки з цього регіону живої птиці, інкубаційного яйця, диких, зоопаркових та циркових сприйнятливих тварин, м'яса птиці, яєчного порошку, меланжу, альбуміну та інших харчових продуктів переробки курячого яйця, пуху і пера. Заборона також поширюється на корми і кормові добавки з птиці, корми та кормові добавки рослинного походження (за винятком кормів для кішок і собак).

Усі раніше видані дозволи на ввезення в Білорусь такої продукції з Вінницької області скасовано.

Як уточнили в департаменті, обмеження не поширюються на дозволи, видані за погодженням із комітетами із сільського господарства та продовольства облвиконкомів Білорусі, на шроти для виробництва комбікормів для тварин і цінних видів риб, що пройшли термічну обробку.

Водночас у департаменті наголосили на необхідності додаткових заходів контролю щодо забезпечення біологічного захисту птахівницьких об'єктів усіх форм власності.

Як повідомила напередодні Держпродспоживслужба України, ЄС призупинив імпорт м'яса птиці з України через грип птахів.

Раніше, 18 січня, на промисловому підприємстві "Хутір" (Вінницька обл.) зареєстровано загибель птиці. Лабораторні дослідження встановили діагноз "грип птиці" типу А, субтипу H5. Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Немирівській райдержадміністрації рішенням від 20 січня затвердила план ліквідації захворювання, визначила межі епізоотичного вогнища, зони захисту та нагляду.

До епізоотичного вогнища, крім ПП "Хутір", віднесено господарства ТОВ "Немирів-Поділля" та СТОВ "Колосок" (Бугаків, Немирівського р-ну). До зони захисту (3 км зона навколо епізоотичного вогнища) віднесено дев'ять населених пунктів Немирівського району, до зони спостереження (10 км зона) увійшли 23 населених пункти цього самого району.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА