19:28 24.01.2020

В Україні не підтвердили два випадки підозри на коронавірус

2 хв читати

(додано 4-6-й абз.)

В Україні зафіксовано три випадки підозри на коронавірус, два з них не підтверджено, дослідження щодо третього тривають, повідомила міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька.

"В Україні ми досліджували три випадки підозри на коронавірус, із них два випадки не підтвердилися. Ще один випадок досліджують із залученням кращих українських фахівців", - сказала вона під час наради з питань поширення коронавірусу в МОЗ у Києві у п'ятницю.

Скалецька зазначила, що на підтвердження діагнозу в лабораторіях на рівні областей необхідно два-три дні, для підтвердження діагнозу референс-лабораторії в Берліні - два-три тижні.

Скалецька також повідомила, що МОЗ видав наказ про заходи оперативного реагування та запобігання поширенню вірусу в Україні. Олександрівська клінічна лікарня Києва готова до прийому пацієнтів, у яких може бути виявлено коронавірус і має всі необхідні засоби захисту для запобігання внутрішньолікарняному інфікуванню медпрацівників.

Водночас виконувач обов’язків директора ДП "Центр громадського здоров'я" Ігор Кузін зазначив, що в Китаї було зафіксовано 15 випадків внутрішньолікарняного інфікування цим вірусом, тому "така настороженість щодо внутрішньолікарняного інфікування".

У свою чергу представники Держприкордонслужби та Державної митної служби запевнили, що відомства повністю готові до недопущення проникнення вірусу на територію України.

Як повідомлялося, у грудні в китайському місті Ухань (провінція Хубей) було зареєстровано спалах пневмонії. Пізніше з'ясувалося, що захворювання спричиняє раніше невідомий вид коронавірусу.

Кількість хворих на пневмонію, яку спричиняє новий тип коронавірусу, в Китаї сягнула 830 осіб, понад 20 осіб померли.

В Ухані вживають екстрених заходів для боротьби з поширенням інфекції. З четверга припинено авіаційне, залізничне й інше транспортне сполучення з Уханем, зупинено рух міського транспорту. Закриваються для в'їзду та виїзду й інші міста в провінції Хубей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА