17:52 29.01.2020

Екс-голові "Укрзалізниці" виплатять компенсацію за розірвання контракту

2 хв читати
Екс-голові "Укрзалізниці" виплатять компенсацію за розірвання контракту

Наглядова рада АТ "Укрзалізниця" 28 січня вирішила звільнити голову правління Євгена Кравцова достроково з виплатою компенсації, пізніше на засіданні в середу Кабінет Міністрів погодив його звільнення, про це на своїй сторінці у Facebook написав сам екс-голова "Укрзалізниці".

"Якщо казати моєю улюбленою юридичною мовою: вчора було прийняте рішення дострокового розірвання контракту з боку роботодавця з відповідною грошовою компенсацією керівнику. Вона не маленька, скажу одразу. Але це - рішення акціонера. Зі свого боку я був готовий продовжити роботу в транспортному секторі без грошових виплат за контрактом", - повідомив він.

Він також зазначив, що кілька останніх місяців наглядова рада "Укрзалізниці" розглядала звіт його роботи в компанії, і результат влаштував усі сторони.

"Майже всі KPI виконані (достроково і прогнозовано), у 2019-му було кілька історичних рекордів: фінансових і в перевезеннях, реалізовані масштабні інфраструктурні проекти, ну і майбутнє IPO як лакмусовий папір успішних реформ. Таким чином, формальних підстав для звільнення у членів наглядової ради не знайшлось", - наголосив Кравцов.

Він також заявив, що "Укрзалізниця" нині переживає один зі своїх найкращих періодів практично за всіма показниками.

Як повідомлялося, Кабмін погодив звільнення глави "Укрзалізниці" Кравцова і планує оголосити новий конкурс на цю посаду.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, близьке до керівного органу, наглядова рада "Укрзалізниці" розглядала два варіанти рішення: переведення на роботу до Мінінфраструктури (за заявою Кравцова) та розірвання контракту з ініціативи наглядової ради.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій 27 січня заявив, що наглядова рада компанії розгляне питання звільнення Кравцова "найближчим часом", провівши серію засідань із цього питання.

Водночас Криклій повідомив, що йому поки що не відомо про охочих обійняти посаду голови "Укрзалізниці". "Кандидати на цю посаду наразі не відомі", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

Мінекономіки очікує узгодження Плану України Брюсселем протягом кількох тижнів

Дефіциту електроенергії немає, "Укренерго" довелося обмежувати ВДЕ - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА