17:44 07.04.2020

Команда Вітренка в "Нафтогазі" подала наглядовій раді на узгодження "питання" до "Газпрому" на $17,3 млрд

2 хв читати
Команда Вітренка в "Нафтогазі" подала наглядовій раді на узгодження "питання" до "Газпрому" на $17,3 млрд

Наглядова рада НАК "Нафтогаз України" розгляне можливість подання нових позовів до ПАТ "Газпром" на загальну суму $17,3 млрд, повідомив виконавчий директор групи Юрій Вітренко.

"Моя команда чітко сформулювала і представила на узгодження наглядовій раді "Нафтогазу" додаткові "питання" до "Газпрому" на суму ще $17,3 млрд. У разі погодження - попереду також багато роботи", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Водночас Вітренко прокоментував чутки, що з'явилися в ЗМІ, про нібито пошук йому заміни в "Нафтогазі".

"Що стосується Отто Ватерландера (директор з трансформації НАК - ІФ), нібито з ініціативи якого "мені шукають заміну", то у нас чудові стосунки. І власне разом із ним ми два роки тому розробляли програму трансформації "Нафтогазу", яку потрібно втілити в життя, чим зараз і займається Отто", - додав Вітренко.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" наприкінці березня продовжив до 31 грудня 2024 року контракт із юридичною фірмою Wikborg Rein Advokatfirma AS (Норвегія), яка забезпечувала супровід арбітражних проваджень "Нафтогазу" з "Газпромом" із 2014 року.

Виконавчий директор НАК Вітренко на початку лютого 2020 року повідомив, що "Нафтогаз" розглядає можливості подання нових позовів до "Газпрому" в міжнародний арбітраж і антимонопольний орган ЄС. За його словами, вивчається питання перенесення точок передачі газу на кордон РФ-Україна за поточними контрактами європейських компаній, розблокування експорту газу незалежними газодобувними компаніями РФ, розблокування транзиту середньоазіатського газу, а також відшкодування отриманих збитків від участі "Газпрому" в боргових зобов'язаннях RosUkrEnergo.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА