19:13 08.04.2020

ЄС виділить Україні EUR190 млн на боротьбу з коронавірусом

1 хв читати
ЄС виділить Україні EUR190 млн на боротьбу з коронавірусом

Європейська комісія виділить понад EUR190 млн Україні на боротьбу з поширенням коронавірусної інфекції, повідомляється в прес-релізі "Реакція ЄС на пандемію коронавірусу в країнах Східного партнерства", оприлюдненому на сайті Єврокомісії в середу.

"Україна - понад 190 мільйонів євро на невідкладні та короткострокові потреби. Приклад підтримки: ЄС підтримує створення громадської стійкості шляхом допомоги вразливим людям, переходу на онлайн-освіту, боротьби з дезінформацією і зміцнення культурної різноманітності та онлайн-творчості", - йдеться в документі.

Як наголошується в прес-релізі, у рамках своєї глобальної реакції на спалах коронавірусу Єврокомісія мобілізує пакет надзвичайної підтримки для Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України. Планується виділити EUR80 млн на невідкладні потреби і до EUR883 – на середньо - і довгострокові потреби з підтримки соціального та економічного відновлення регіону.

У рамках невідкладної допомоги планується виділити в рамках всієї програми EUR30 млн на підтримку сектору охорони здоров'я, куди входить робота зі Всесвітньою організацією охорони здоров'я з постачання медичних приладів і персонального обладнання, такого як вентилятори, лабораторні комплекти, маски, захисні окуляри, халати і захисні костюми. Також передбачається навчання медичного та лабораторного персоналу, підвищення обізнаності у всіх шести країнах Східного партнерства.

EUR 11,3 млн в рамках невідкладної допомоги планується виділити на підтримку найбільш вразливих верств населення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА