19:41 08.04.2020

НБУ продав на міжбанку в середу $44,5 млн

1 хв читати
НБУ продав на міжбанку в середу $44,5 млн

Національний банк України (НБУ) у середу продав на міжбанківському валютному ринку $44,5 млн для підтримки гривні, тоді як в НБУ купив $186 млн, а у вівторок – $142 млн, повідомляється на сторінці центробанку в Facebook.

"Сьогодні ми продали на валютному ринку $44,5 млн. Попит дещо перевищував пропозицію, а курс гривні, переважно, коливався навколо позначки 27,3 грн/$1", – зазначено в повідомленні.

За даними НБУ, загалом протягом останніх тижнів ситуація на валютному ринку нормалізувалася, зокрема, ажіотажний попит, як з боку бізнесу, так і з боку населення вичерпався.

Нацбанк зазначив, що з урахуванням інтервенцій останніх днів міжнародні резерви України залишаються на рівні початку року і перевищують $25 млрд, що є достатнім, як для згладжування надмірних курсових коливань на валютному ринку, так і для виконання всіх поточних зобов'язань за зовнішнім боргом.

Регулятор наголосив, що, як і раніше, він не планує вводити валютні обмеження і продовжить послідовну політику на валютному ринку.

"З урахуванням вичерпання ажіотажного попиту призупиняємо наші щоденні міні-огляди. Радимо користуватися розділом "Фінансові ринки" на нашому сайті, де можна, зокрема, знайти інформацію про динаміку курсу, обсяги торгів валютою та інтервенції НБУ", – порадили в Нацбанку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА