07:31 10.04.2020

Єврогрупа погодила антикризові заходи на півтрильйона євро

2 хв читати
Єврогрупа погодила антикризові заходи на півтрильйона євро

Єврогрупа в четвер на відеонараді погодила заходи відновлення економіки після пандемії Covid-19 на суму в півтрильйона євро, заявив голова Європейської ради Шарль Мішель.

"Єврогрупа погодила солідний пакет інструментів для реагування на кризу Covid-19 в дусі солідарності", - написав він у Твіттері.

"Це європейська "страхувальна сітка" в півтрильйона євро для підтримки працівників, малих і середніх підприємств і бізнесу", - вказав Мішель на підсумок домовленості.

Він зазначив, що тепер "готується грунт для потужного відновлення, щоб перезапустити нашу економіку".

Єврогрупа вже збиралася 7 квітня і після 16-годинних дебатів не змогла дійти згоди щодо соціально-економічних заходів ЄС у відповідь на кризу коронавірусу.

Нараду, що об'єднала не тільки міністрів фінансів зони євро, а всі 27 країн ЄС, було присвячено антикризовим заходам у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Голова Єврогрупи Маріу Сентену запропонував державам-членам ЄС прийняти "масштабний і скоординований" план. Передбачалося для його реалізації об'єднати фінансові зусилля Європейської комісії, Європейського інвестиційного банку та Європейського стабілізаційного механізму.

"Після 16 годин дискусій ми близькі до угоди, але ми її ще не досягли", - написав тоді глава Єврогрупи в Твіттері.

У четвер після другого раунду переговорів міністри фінансів Європейського союзу домовилися про пакет заходів на 540 млрд євро для боротьби з економічними наслідками глобальної пандемії Covid-19, повідомив Сентену під час прес-конференції на відеозв'язку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА