Із 30 тис. закладів громадського харчування в Україні 12 тис. ліквідовані через кризу - нардеп Потураєв
Із 30 тис. підприємств у сфері громадського харчування, які були в Україні до початку пандемії коронавірусу та супутньої економічної кризи, 12 тис. ліквідовані як суб'єкти господарської діяльності, заявив заступник голови комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, народний депутат фракції "Слуга народу" Микита Потураєв в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".
"Згідно з даними за HoReCa (готелі, ресторани, кафе/кейтеринг - ІФ) до карантину у нас було 30 тисяч закладів громадського харчування в Україні: від маленького кафе/бару до великого ресторану. 12 тис. із цих 30 - ліквідовані. Не в сенсі "закрилися на карантин", а в сенсі "ліквідувалися як підприємства", - заявив Потураєв в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".
Нардеп не виключає закриття 40% бізнесів галузі, зокрема з тим, що Верховна Рада не змогла з першого разу ухвалити зміни до державного бюджету.
"Можливо, це пов'язано з тим, що нам не вдалося з першого разу ухвалити бюджет, а саме у тому пакеті, який був пов'язаний із бюджетом, було відповідне законодавче підґрунтя для запуску процедури форс-мажору. Тож люди могли закритися, бо вони не в змозі виконувати свої зобов'язання з оренди", - додав заступник голови комітету.
За словами Микити Потураєва, частина з ліквідованих підприємств можуть повернутися до своєї діяльності після закінчення карантину: "Можливо, хтось із цих 12 тис. ліквідованих підприємств повернеться, але ми не знаємо скільки, і це проблема".
Повний текст інтерв'ю буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".