12:32 01.05.2020

Світовий банк схвалив надання Україні $150 млн для підтримки малозабезпечених у пандемію COVID-19

2 хв читати
Світовий банк схвалив надання Україні $150 млн для підтримки малозабезпечених у пандемію COVID-19

Рада директорів Світового банку (СБ) затвердила в ніч на п'ятницю додаткове фінансування Україні сумою $150 млн у рамках проекту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України" з метою розширення і вдосконалення соціальної допомоги сім'ям із низьким рівнем доходу, потреба в якій зросла через пандемію COVID-19 (коронавірусу).

"Тисячі українських сімей уже мають труднощі з оплатою комунальних послуг через втрату доходів. Пенсіонери не можуть дозволити собі купувати навіть найнеобхідніші ліки та продукти харчування через зростання цін. Важливо допомогти цим людям шляхом прискорення соціальних виплат і підвищення їх адресності", - наводиться в релізі коментар в.о. директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Алекса Кремера.

За його словами, додаткове фінансування буде також спрямовано на надання грантів на відкриття малого бізнесу, використовуючи досвід відомого в Україні проекту "Рука допомоги".

Банк зазначає, що в рамках додаткового фінансування $50 млн будуть спрямовані на заходи боротьби з поширенням пандемії COVID-19 (коронавірусу). Ці кошти допоможуть збільшити розмір і прискорити виплату допомоги в рамках програми державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям та програми житлових субсидій. Одноразові виплати також надаватимуться людям похилого віку та одержувачам соціальної допомоги у зв'язку з інвалідністю, йдеться в релізі.

"Рука допомоги" - це спільна ініціатива, розроблена СБ і Мінсоцполітики України. Протягом 2017-2018 років у рамках чинного проекту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України" мікрофінансування було надано внутрішньо переміщеним особам з Донбасу, а також представникам найбідніших верств населення. Завдяки проекту 230 учасників заснували свій бізнес у Харківській, Полтавській і Львівській областях, а також у деяких територіальних громадах Чернігівської, Житомирської та Донецької областей.

Як повідомлялося, раніше цього тижня рада директорів СБ затвердила додаткове фінансування Україні розміром $135 млн для проекту "Поліпшення охорони здоров'я на службі в людей", з яких $35 млн спрямовуються на діяльність із протидії поширенню епідемії COVID-19.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА