19:45 29.05.2020

ДТЕК закликав регулятора вжити термінових заходів зі стабілізації ситуації на енергоринку

2 хв читати
ДТЕК закликав регулятора вжити термінових заходів зі стабілізації ситуації на енергоринку

ДТЕК закликав Національну комісію, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) ухвалити термінові рішення зі стабілізації ситуації на балансувальному ринку і на ринку "на добу наперед" (РДН).

"Нам потрібні негайні рішення для управлення ситуацією на ринку. Від цього залежить стабільна робота не лише підприємств, а й суміжників. У кого - постачальники, у кого інші суб'єкти. У нашому випадку це шахтарі, яким ми оплачуємо поставлене вугілля", - зазначив генеральний директор "ДТЕК Енерго" Дмитро Сахарук, на якого посилається прес-служба компанії.

"Якщо ми бачимо, що РДН обвалюється заявками трейдерів по 50 коп. за кВт-год, то це явна маніпуляція, і це треба коригувати. Для цього є повноваження регулятора. Більше того, тут повинні реагувати правоохоронні органи, які мають розібратися, чому така ціна, і зробити висновки, тому що довго ми так не протягнемо, і ситуація вийде з-під контролю", - додав він.

У свою чергу директор з управління портфелем енергоресурсів D.TRADING Дмитро Маляр відкинув звинувачення, що виробники маніпулюють ціною продажу електроенергії на РДН собі на збиток.

"Це не може бути виробник, тому що це для нього збиток. За такої ціни - це 300 млн грн збитків за добу. Слід розглянути можливість переформатування РДН в ринок первинного розміщення ресурсу. Крім того, необхідно запровадити відповідальність за недотримання зобов'язань щодо викупу електроенергії на балансувальному ринку. Це позитивно впливатиме і на оздоровлення ринку, і на фінансове становище Гарантованого покупця", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА