Економіка

"Пост Фінанс" запускає грошові перекази RIA з-за кордону

Компанія "Пост Фінанс", що входить до групи компаній "Нова пошта", запустила послугу отримання міжнародних грошових переказів через міжнародну платіжну систему RIA у відділеннях "Нової пошти".

Як наголошується в повідомленні прес-служби компанії в середу, на першому етапі співпраці "Пост Фінанс" і RIA будуть доступні виплати переказів в Україні в національній валюті.

Найближчим часом планується також запровадити можливість відправки грошових переказів з України за кордон.

"За даними Національного банку України, сьогодні більш як $5 млрд на рік ввозиться в Україну через неофіційні канали - потягами й автобусами, - що становить майже 50% всього трафіку міжнародних переказів в Україну на користь фізичних осіб. Наша мета - дати можливість українцям за кордоном швидко і безпечно переказувати гроші близьким і рідним, які отримають їх у відділеннях "Нової пошти", - коментує запуск послуги СЕО "Пост Фінанс" Андрій Кривошапко.

Для того щоб отримати грошовий переказ RIA, клієнтові потрібно буде звернутися до пунктів надання фінансових послуг компанії "Пост Фінанс", які розміщуються у відділеннях "Нової пошти", повідомити оператору номер переказу та пред'явити паспорт.

Як повідомлялося, у січні "Нова пошта" перейменувала платіжну систему Forpost у NovaPay, зробивши її міжнародною.

Згідно з даними регулятора, учасником платіжної системи NovaPay також є фінансова компанія "Артуа", кінцевим бенефіціаром якої є генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала.

ТОВ "Пост Фінанс" (розробник NovaPay) на ринку України з 2014 року і разом із компаніями "Нова пошта", "НП Логістик" і "Нова пошта Глобал" (раніше "Нова пошта Інтернешнл") входить до групи компаній "Нова пошта".

Заснована в 2001 році ГК "Нова Пошта" є лідером на ринку експрес-доставки в Україні. Мережа компанії охоплює понад 6 тис. відділень у всій країні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ