19:52 30.06.2020

Зеленський має намір замінити правоохоронців в економіці єдиним органом фінрозслідувань і створити КиївСіті

2 хв читати
Зеленський має намір замінити правоохоронців в економіці єдиним органом фінрозслідувань і створити КиївСіті

Президент України Володимир Зеленський у рамках заходів з підтримки економіки країни прийняв чітке рішення про заміну всіх правоохоронних підрозділів, які займаються економічними злочинами, єдиним органом фінансових розслідувань і виступає з ініціативою створення КиївСіті - фінансового центру в столиці країни, повідомив глава виконкому Нацради реформ Міхеіл Саакашвілі.

"Головним ворогом економічного прогресу України є правоохоронна система - СБУ, податкова міліція, ті підрозділи, які раніше працювали в Генеральній прокуратурі. Чітке тверде рішення президента привести (їх в) один орган - це має бути один маленький орган фінансових розслідувань", - сказав Саакашвілі за підсумками засідання Нацради на брифінгу у вівторок.

За його словами, в країні відкрито 2,5 млн податкових проваджень, що робить її світовим рекордсменом із терору бізнесу.

"Решту економічних органів прибрати й дати можливість бізнесу нормально розвиватися без цього постійного податкового терору", - додав голова виконкому, наголосивши, що цю позицію глава держави заявив дуже радикально, і вона має бути виконана без жодних відмовок.

Щодо КиївСіті Саакашвілі уточнив, що йдеться про впровадження елементів міжнародного арбітражу та міжнародних законів. "Це ініціатива Зеленського, яка дасть змогу залучити в Україну десятки мільярдів нових інвестицій і створити багато робочих місць", - наголосив голова виконкому.

За його словами, на засіданні Нацради також було порушено питання інвестиційних нянь. "Ми, нарешті, побачимо цих нянь, які не виглядатимуть як красиві дівчата, а виглядатимуть, переважно, як чоловіки на кшталт нас з Олександром (заступник Саакашвілі Ольшанский - ІФ)", - сказав Саакашвілі. Він уточнив, що інвестняні супроводжуватимуть інвестиції та зможуть вирішити проблеми бізнесу на рівні президента, прем'єр-міністра, глави його офісу та Націнвестради, щоб "забрати в місцевих рекетирів від держави можливість усе псувати й зупиняти".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА