07:44 02.07.2020

Нова угода про вільну торгівлю між Мексикою, США і Канадою почала діяти

2 хв читати
Нова угода про вільну торгівлю між Мексикою, США і Канадою почала діяти

Тристоронній договір про вільну торгівлю між Мексикою, США і Канадою (USMCA) набуває чинності в середу, 1 липня, повідомляє Білий дім.

"Сьогодні набуде чинності угода США-Мексика-Канада (USMCA). Завдяки сміливому керівництву президента Трампа угода означатиме більш сильне економічне зростання, більше робочих місць для американських робітників і більш справедливу торгівлю для нашої країни", - йдеться в повідомленні Білого дому.

Зазначається, що завдяки новій угоді, що прийшла на зміну північноамериканському договору про вільну торгівлю (NAFTA), американські фермери отримають більше можливостей для експорту своїх товарів. USMCA також зміцнить американське виробництво.

"USMCA - справедлива угода для американських робітників, яка остаточно переносить наші торговельні відносини з Канадою і Мексикою в 21-е століття", - йдеться в заяві.

Новий торговий договір між Мексикою, США і Канадою приходить на зміну Північноамериканській угоді про вільну торгівлю (NAFTA). Це було однією з передвиборчих обіцянок президента США Дональда Трампа, який вважає, що NAFTA приносить значно більше вигоди Мексиці і Канаді, ніж його країні.

Новий договір передбачає заходи, що стимулюють виробництво країнами на своїй території автотранспорту. США домоглися більшого доступу для своєї молочної продукції на канадський ринок. Вводяться додаткові правила, щодо захисту довкілля і захисту прав трудящих. Оновлений механізм із захисту інтелектуальної власності. Механізм вирішення спірних торговельних питань, як зазначають американські ЗМІ, схожий на той, який був передбачений ще NAFTA.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА