Економіка

Місія техпідтримки МВФ з питань податків надала коментарі щодо податкового закону №466 - Мінфін України

Місія технічної підтримки Міжнародного валютного фонду (МВФ) з питань податкової надала коментар щодо окремих аспектів податкових нововведень з імплементації Плану дій BEPS, повідомило Міністерство фінансів на сайті.

"21 липня 2020 року завершила роботу Місія технічної підтримки МВФ з питань податкової політики, яка протягом майже трьох робочих тижнів проходила в режимі відеоконференції за безпосередньої участі представників Міністерства фінансів України", - зазначено в повідомленні.

Місія аналізувала останні зміни в податковому законодавстві щодо правил міжнародного оподаткування, зокрема за законом із поправками до Податкового кодексу щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгодженостей у податковому законодавстві №466-IX.

"Експерти розглянули головні податкові нововведення в контексті імплементації Плану дій BEPS: запровадження правил контрольованих іноземних компаній, інструменти запобігання ухиленню від сплати податків та необґрунтованого використання податкових пільг; удосконалення правил визнання постійних представництв; удосконалення правил контролю за трансфертним ціноутворенням", - зазначено в повідомленні.

Окремо обговорювали можливі ініціативи щодо одноразового добровільного декларування, додали в Мінфіні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ