Економіка

Міненерго допускає зняття тимчасових обмежень щодо постачання ПОН газу для населення

Міністерство енергетики допускає скасування обмеження в 60 днів для роботи побутових споживачів із постачальником останньої надії на ринку газу, повідомила в. о. міністра енергетики Ольга Буславець.

"Із 1 серпня всі побутові споживачі перебувають у ринку, і щоб було безперебійне газопостачання і ми не змушували їх шукати собі постачальника, вони можуть брати газ у ПОН, і передбачається, що саме для побутового сектору через зміни законодавства може бути скасовано ці 60 днів", - зазначила Буславець.

При цьому вона нагадала, що націнка переможця конкурсу з відбору ПОН (ГК "Нафтогаз України" - ІФ) нульова, назвавши це "перемогою", зокрема й у зв'язку з планами щодо зняття тимчасових обмежень для постачання газу ПОН населенню.

"Думаю, це не викривить ринку. Постачальник останньої надії, він з нульовою націнкою, обирається на три роки. І це насамперед захист наших побутових споживачів", - наголосила в. о. міністра енергетики.

При цьому, за її словами, для промислових споживачів тимчасове обмеження в 60 днів щодо роботи з ПОН залишиться.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів затвердив ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" постачальником останньої надії (ПОН) на ринку природного газу для населення терміном на три роки як переможця конкурсу.

Міністерство енергетики визначило компанію переможцем конкурсу, цінова пропозиція якої становила 2 тис. 711,86 грн за тис./куб. м із ПДВ з націнкою 0%.

ПОН зобов'язаний протягом 60 днів постачати газ споживачу, якщо той залишився без постачальника цього ресурсу. За основу ціни постачання береться середньоарифметична ціна торгів на хабі NCG за 1-22-ге число місяця, що передує місяцю постачання.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ