19:14 15.09.2020

Рада прийняла за основу законопроект про зниження ставки ПДВ до 7% для представників культури, туризму і креативних індустрій

1 хв читати
Рада прийняла за основу законопроект про зниження ставки ПДВ до 7% для представників культури, туризму і креативних індустрій

Верховна Рада в першому читанні прийняла президентський законопроект про зниження ставки податку на додану вартість (ПДВ) до 7% для представників культури, туризму і креативних індустрій.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні у вівторок прийняття за основу законопроекту №3851 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму і креативних індустрій" підтримали 273 народних депутати.

"Оскільки в нашій сфері переважно працюють в офлайн і в онлайн перейти надзвичайно складно, тому ми вважаємо, що (...) театральні, оперні, балетні, музичні, концертні, інші вистави, (...) постановки (...) фільмів тощо можуть обкладатися ставкою ПДВ у розмірі 7%", - зазначив міністр культури Олександр Ткаченко під час представлення законопроекту.

Він додав, що законопроектом пропонується встановити ставку ПДВ на рівні 7% для операцій з постачання послуг тимчасового розміщення, що надаються готелями, зважаючи на надзвичайно великі витрати, яких зазнала ця сфера через карантин.

"Цей законопроект проходив велике обговорення у відповідних міністерствах, дуже прошу протягнути руку сфері культури та креативних індустрій у цей час", - резюмував Ткаченко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА