Економіка

ICU запустила онлайн-платформу для онлайн торгівлі ОВДП

Фінансова група ICU запустила платформу ICU Trade - інформаційний сайт online.icu і торгову систему ICU Trade, яка дозволяє інвесторам торгувати облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП) онлайн з миттєвими гарантованими розрахунками, зокрема з мобільних пристроїв.

"Ми забезпечуємо користувачам системи прямий доступ до онлайн-котирувань. Інвестори бачать реальні ринкові ставки ОВДП і можуть купити або продати вибрані папери в кілька кліків", - наводиться в повідомленні групи у четвер коментар керівника відділу брокерського обслуговування клієнтів групи ICU Євгенії Грищенко.

Вона уточнила агентству "Інтерфакс-Україна", що технічно угоди відбуваються на біржі "Перспектива".

Водночас Грищенко зазначила, що під час відсутності повноцінної біржової "склянки" і системи онлайн доступу до біржових торгів для роздрібних інвесторів, ICU Trade з двосторонніми котируваннями від ICU є оптимальним варіантом.

Відповідно до котирувань у системі на четвер, різниці в прибутковості на покупку і продаж становить від 1,3 процентних пунктів.

У компанії також уточнили, що мінімальним обсягом є близько 1 тис. грн - вартість однієї облігації.

"У перспективі плануємо розширювати платформу усіма доступними інструментами, як це дозволено законом 2284 ("Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій і введення нових фінансових інструментів", який почне діяти з липня 2021 року - ІФ)", - сказала керівник відділу брокерського обслуговування клієнтів групи ICU Євгенія Грищенко.

Вона також припустила, що в майбутньому ICU надасть онлайн доступ роздрібним клієнтам до біржових торгів. "Будемо підлаштовуватися під ситуацію на ринку", - пояснила представник ICU.

У групі додали, що користувач платформи зможе стежити за своїм інвестиційним рахунком онлайн у режимі 24/7, отримувати індивідуальні пропозиції щодо ОВДП, контролювати рух коштів і залишки на рахунку і виводити кошти на свій банківський рахунок.

"Ми пропонуємо безкоштовне обслуговування рахунку в цінних паперах і одні з найнижчих комісій на ринку. Після первинної реєстрації у брокера, всі операції з купівлі/продажу ОВДП в ICU Trade можна проводити за допомогою електронного підпису з використанням SMS", - уточнила Грищенко.

У релізі зазначається, що планується запуск мобільних застосунків для iOS і Android, які повинні зробити його зручнішим для інвестування.

Заснована в 2006 році фахівцями з ING Група ICU - незалежна фінансова група, яка надає брокерські послуги, послуги з управління активами і приватним акціонерним капіталом і спеціалізується на ринках Центральної і Східної Європи. Під управлінням ICU перебувають активи розміром понад $ 500 млн, в Україні належить до лідерів за обсягами активів під управлінням.

Власники і партнери групи - Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ