Економіка

Розміщення акцій футбольного клубу "РНК Верес" стартує з номіналу

Футбольний клуб "РНК Верес" за посередництва інвесткомпанії Concorde Capital у понеділок розпочне первинну публічну пропозицію (IPO) акцій на фондовій біржі ПФТС, ціну розміщення акцій встановлено на рівні номінальної - 100 грн, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Concorde Capital.

У компанії уточнили, що старт продажу акцій клубу, який нині лідирує в першій лізі та має хороші шанси пробитися у вищий дивізіон, заплановано на 11:00 разом із проведенням конференції.

У Concorde Capital додали, що за час після реєстрації проспекту емісії місяць тому "Вересу" вдалося залучити ще одного партнера - одну з найбільших на ринку букмекерських компаній "Паріматч".

На презентації проспекту в середині березня генеральний директор Concorde Capital Ігор Мазепа зазначав, що ціну розміщення ще не було сформовано, але вона оцінювалася в діапазоні від 100 до 200 грн за акцію.

Як повідомлялося, ПАТ "Рівненський народний клуб "Верес" планує залучити на біржі ПФТС від 50 млн грн. Наразі його статутний капітал становить 6 млн грн. Президенту клубу Івану Надєїну, який є власником групи компаній "Укртепло", належать 73,33% статутного капіталу, а ще 26,67% - Громадській спілці "Рівненський футбольний клуб "Верес".

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку України (НКЦПФР) 11 березня зареєструвала емісію простих іменних акцій ПАТ на 500 тис. штук номіналом 100 грн кожна, розміщення здійснюватиметься з 12 квітня 2021 року до 1 березня 2022-го.

Надєїн уточнював, що має намір особисто або через свою групу компаній брати участь у розміщенні та зберегти з партнерами контрольний пакет акцій, вклавши близько 30 млн грн. За його словами, після реєстрації проспекту було досягнуто попередньої домовленості з кількома рівненськими бізнесменами, які також готові вкласти по 1 млн грн у нову емісію акцій.

Президент клубу також заявив, що готовий протягом першого року-двох викуповувати акції клубу за ціною, не нижчою за ціну розміщення, а Concorde Capital виступатиме їхнім маркет-мейкером на ПФТС.

ФК "Верес" засновано 1957 року. Учасник вищої ліги України в сезонах 1992/93 - 1994/95, 2017/18. Півфіналіст Кубка України 1993/94.

До наглядової ради "РНК Верес", окрім його голови Надєїна, входять, зокрема, власник і директор ТОВ "Автоплюс А" Андрій Біланчук, директор і власник 50% ТОВ "Тріумф ПФ" Юрій Фалко, бенефіціар ТОВ "Медичний центр Асклепій Київ" Маріян Года, власник ТОВ "ТПД Світ Хоум" Павло Єрмілов, а також представник уболівальників, відібраний голосуванням через Telegram.

Concorde Capital - одна з провідних українських інвесткомпаній, заснована в 2004 році. Надає повний спектр міжнародних брокерських та інвестиційних послуг. Використовуючи різні фінансові інструменти, компанія залучила понад $3 млрд для українських компаній у сфері металургії, автомобілебудування, нерухомості, а також хімічному, нафтогазовому, сільськогосподарському та фармацевтичному секторах.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ