Економіка

КС 18 травня розгляне конституційне подання 50 нардепів щодо неконституційності призначенні членів НКРЕКП

Велика палата Конституційного Суду (КС) на пленарному засіданні 18 травня розгляне конституційне подання 50 народних депутатів щодо відповідності Основному закону деяких норм прикінцевих та перехідних положень закону про внесення змін до деяких законів щодо забезпечення конституційних принципів у сферах енергетики та комунальних послуг і деяких указів президента, повідомляє сайт КС.

Розгляд конституційного подання відбудеться у формі письмового провадження (відкрита частина пленарного засідання).

Зокрема, на думку авторів конституційного подання від 3 листопада 2020 року, не відповідають Конституції України укази президента про призначення членів Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (від 29 травня 2018 року та 29 жовтня 2019 року).

Як повідомлялося, подання про невідповідність Конституції України президентських указів щодо призначення членів НКРЕКП від 3 листопада надійшло до КС.

У поданні парламентарі просять визнати неконституційними укази 2018-2019 років про призначення семи членів НКРЕКП: Олени Антонової, Дмитра Коваленка, Оксани Кривенко, Руслана Кайдаша, Ольги Бабій, Валерія Тарасюка та Олексія Магди.

Також депутати просять визнати неконституційною норму перехідних положень закону "Про НКРЕКП" №1540-VIII від 2016 року щодо повноважень президента забезпечувати сталу діяльність НКРЕКП, а також два пункти з перехідних положень закону №394-IX про зміни до закону про забезпечення конституційних принципів у сферах енергетики та комунальних послуг від 2019 року, які стосуються діяльності зазначених членів НКРЕКП.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ