15:10 08.07.2021

"Укроборонпром", Мінрегіон та Черкаська обладміністрація мають намір створити Центр розвитку креативної економіки

2 хв читати
"Укроборонпром", Мінрегіон та Черкаська обладміністрація мають намір створити Центр розвитку креативної економіки

Міністерство розвитку громад та територій України, державний концерн "Укроборонпром" та Черкаська обласна державна адміністрація підписали меморандум про співпрацю з метою створення Центру розвитку креативної економіки в Черкаській області.

"Минулого року уряд затвердив та ухвалив стратегію регіонального розвитку на наступні сім років... Ця стратегія передбачає, зокрема, створення центрів креативної економіки, які насамперед забезпечуватимуть навчання у сферах IT, підприємництва, розвитку так званих soft skills, нададуть доступ до експертизи проектів, можливого фінансування, мікровиробництва, будуть створені лабораторії, можливості для коворкінгу, а також навчання та нетворкіргу", - сказав міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов на прес-конференції з нагоди підписання меморандуму у четвер.

Глобальна мета створення таких центрів, за його словами, полягає в необхідності посилити економічну потужність регіонів. Він зазначив, що у зв'язку з цим держава бере участь у фінансуванні трьох пілотних проектів зі створення центрів розвитку креативної економіки, перший із яких розміщуватиметься у Кривому Розі, другий - у Черкаській області, а третю локацію планують визначити незабаром, і, ймовірно, у східній Україні.

Крім того, Чернишов пояснив, що загальний бюджет, передбачений на реалізацію кожного з цих проектів, "перебуває у межах 150-180 млн грн", і це гроші, які будуть інвестовані "в реконструкцію, будівництво, обладнання та запуск таких об'єктів", які заплановані на 2022 рік.

Генеральний директор ДК "Укроборонпром" Юрій Гусєв уточнив, що діяльність Центру розвитку креативної економіки в Черкаській області буде також спрямована на інновації в оборонно-промисловому комплексі. Водночас він поінформував, що цей центр створять на базі та у тих приміщеннях держпідприємства "Фотоприлад", які не використовувалися понад 20 років і будуть передані Черкаській обладміністрації.

Голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Скічко, у свою чергу, переконаний, що створення центрів креативної економіки допоможе молодим підприємцям залучати іноземні гранти для розвитку їхньої власної справи.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На одній із ТЕС у понеділок виникла пожежа - Міненерго

"Автомагістраль-Південь" візьме участь у будівництві аеропорту поруч із Бухарестом

Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес - соцопитування КМІС

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА