17:52 09.08.2021

Мінінфраструктури підтримує пропозицію наглядової ради "Укрзалізниці" про зміну в.о. голови компанії і створить Антикризовий штаб УЗ при міністерстві

2 хв читати
Мінінфраструктури підтримує пропозицію наглядової ради "Укрзалізниці" про зміну в.о. голови компанії і створить Антикризовий штаб УЗ при міністерстві

Міністерство інфраструктури України підтримує рішення наглядової ради АТ "Укрзалізниця" про рекомендації на призначення нового в.о. голови правління компанії в особі радника міністра інфраструктури Олександра Камишіна, написав на своїй сторінці у Facebook міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Він зазначив, що управлінська криза в УЗ перебуває в найбільш гострій фазі за всі роки незалежності, а стан критичної інфраструктури став предметом розгляду на засіданні Ради національної безпеки і оборони (РНБО).

Кубраков також наголосив, що корпоративну систему в компанії має бути збережено.

За словами міністра, Камишін має стати антикризовим менеджером для УЗ.

"При Міністерстві інфраструктури створюється Антикризовий штаб "Укрзалізниці", основним завданням якого буде контроль необхідних для української залізниці рішень. Роботу штабу буду контролювати я особисто. Я дякую нашим міжнародним партнерам, зокрема представництвам країн G7, керівництву ЄБРР, ЄІБ та Світового банку за конструктив та підтримку у досягненні цього рішення, яке було прийнято з дотриманням усіх стандартів OECD", - наголосив Кубраков.

Міністр також зауважив, що вважає головними завданнями для розвитку залізничної галузі, які необхідно втілити в найкоротші терміни:

- підвищення тарифів на вантажні перевезення;

- налагодження закупівлі електроенергії безпосередньо у виробника - НАЕК "Енергоатом";

- залучення на український ринок міжнародних інвесторів;

- закупівлю нових поїздів і локомотивів.

"Впровадження цих рішень у найкоротші терміни - це те, чого ми очікуємо від нового голови "Укрзалізниці", - заявив він.

Камишін обіймає посаду радника міністра інфраструктури. Раніше з 2012-го до 2019 року він обіймав посаду менеджера з інвестицій компанії SCM, а також був членом наглядової ради компанії Portinvest. З січня 2020 року є керуючим партнером Fortior Capital.

Як повідомлялося, наглядова рада УЗ задовольнила заяву в.о. голови правління компанії Івана Юрика про звільнення його від виконання обов'язків голови правління компанії.

Раніше РНБО доручила Кабінету Міністрів покласти обов'язки голови правління УЗ на міністра інфраструктури Олександра Кубракова, розібратися зі станом справ у компанії і за необхідності прийняти кардинальні, зокрема кадрові рішення.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА