17:18 27.09.2021

Кабмін звільнив усіх членів наглядової ради "Нафтогазу", оновив правління компанії

2 хв читати
Кабмін звільнив усіх членів наглядової ради "Нафтогазу", оновив правління компанії

Кабінет Міністрів України звільнив членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України" від держави в особі Юлії Ковалів, Наталії Бойко та Юлії Свириденко слідом за незалежними директорами, які подали у відставку на початку вересня.

"Повноваження всіх членів наглядової ради припинені, тож акціонер (Кабмін) та нове керівництво будуть приймати всі важливі для компанії рішення", - написала на своїй сторінці у Facebook Ковалів.

Окрім того, згідно з повідомленням Міністерства економіки, Кабмін на засіданні в понеділок припинив повноваження членів правління НАК "Нафтогаз України" Сергія Переломи (перший заступник голови правління) і Ярослава Теклюка (директор з юридичних питань), ввівши до її складу директора з управління персоналом та соціальної політики Олену Бойченко, голову казначейського департаменту Романа Чумака, а також радників голови правління Маврікія Калугіна (з видобутку газу) і Владислава Воловика.

"Безумовним пріоритетом для уряду є стабільна робота "Нафтогазу" як однієї з базових компаній, від якої залежить вся енергосистема України та проходження опалювального сезону. "Нафтогаз" продовжить виконувати свої зобов’язання з постачання газу побутовим споживачам та підприємствам теплокомуненерго за річними тарифами, як це і було ініційовано президентом України. Компанія працюватиме виключно у суспільних інтересах і забезпечить безперебійне проходження опалювального сезону за будь-яких умов", - ідеться в повідомленні.

Раніше, 20 вересня, наглядова рада "Нафтогазу" схвалила відставку членів правління Отто Ватерландера (головний виконавчий директор із трансформації) і Петера ван Дріла (фінансовий директор).

Це було останнє засідання НР у її нинішньому складі, оскільки на початку вересня її незалежні директори Клер Споттісвуд, Бруно Лескуа і Людо Ван дер Хейден подали у відставку.

Як повідомлялося, після отримання заяв про відставку незалежних членів наглядової ради на початку вересня прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив до раніше оголошеного конкурсу з відбору одного незалежного члена ради оголосити конкурс із відбору ще трьох незалежних.

За його словами, конкурс має завершитися в листопаді цього року, щоб новий склад наглядової ради мав достатньо часу, щоб визначитися з вимогами до кандидата на посаду голови правління НАК і провести конкурс з його обрання не пізніше за 1 травня наступного року.

У період відсутності наглядової ради за потреби частину її функцій може виконувати Кабінет Міністрів у рамках зборів акціонерів, затверджуючи необхідні рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА