10:58 07.10.2021

Прем'єр України: Сьогодні-завтра ми з МВФ завершуємо підготовку меморандуму

2 хв читати
Прем'єр України: Сьогодні-завтра ми з МВФ завершуємо підготовку меморандуму

Україна та Міжнародний валютний фонд (МВФ) фіналізують меморандум про продовження програми у четвер-п'ятницю, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Буквально сьогодні-завтра ми завершуємо роботу з МВФ щодо підготовки меморандуму про продовження нашої програми", - сказав він у четвер під час Київського міжнародного форуму.

Шмигаль запевнив, що Київ зможе отримати транш МВФ до кінця поточного року. Водночас він ухилився від відповіді на запитання про дату надходження коштів, зазначивши, що Україна "отримує транші тоді, коли цього потребує" і що "гроші люблять тишу".

Прем'єр наголосив, що українська сторона виконала всі макропоказники.

Як повідомлялося, в середині вересня Шмигаль заявив, що Україна очікує $750 млн другого траншу МВФ за програмою stand-by наприкінці листопада - на початку грудня, оскільки усі умови українська сторона виконала.

Міністр фінансів Сергій Марченко наприкінці серпня зазначав також, що обговорюється можливість продовження поточної 18-місячної програми stand-by на півроку.

Водночас представник фонду Джеррі Райс відмовився коментувати ці слова української сторони, а місія МВФ розпочала роботу в Україні 21 липня.

МВФ у червні 2020 року затвердив для Києва програму stand-by загальним обсягом близько $5 млрд, відразу виділив перший транш фінансування обсягом $2,1 млрд. Було намічено чотири перегляди виконання умов програми для виділення інших чотирьох траншів. Однак визначений графік був порушений, а фінансування - призупинено через невиконання Україною низки зобов'язань.

Глава Нацбанку України Кирило Шевченко повідомив, що сума другого траншу stand-by може бути вищою за заплановані $700 млн за рахунок об'єднання траншу, однак це питання обговорюватимуть під час дискусії з місією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА