08:34 10.02.2021

Мін'юст США змінює більшість федеральних прокурорів, призначених за президентства Трампа

1 хв читати
Мін'юст США змінює більшість федеральних прокурорів, призначених за президентства Трампа

Президент США Джо Байден і Міністерство юстиції розпочали зміну складу федеральних прокурорів, призначених на ці посади попередньою адміністрацією.

Як зазначило міністерство, це "є традицією" після передання президентської влади в США.

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі на брифінгу також звернула увагу на цю традицію, зазначивши, що "це було звичайною справою для попередніх адміністрацій".

Вона сказала, що Білий дім "із нетерпінням очікує спільної роботи з Сенатом, щоб швидко заповнити вакансії найближчими тижнями".

За повідомленнями ЗМІ, свої посади залишать 56 із 93 федеральних прокурорів.

Прокурор штату Делавер, який розслідує справу Гантера Байдена - сина президента, залишиться на своїй посаді. Ще один прокурор, який розслідує за дорученням Трампа причини виникнення справи про "російське втручання" у вибори, стане спецпрокурором з цієї проблеми.

"Президент ясно дав зрозуміти, що він хоче відновити незалежність Міністерства юстиції і забезпечити, щоб воно залишалося вільним від будь-якого неправомірного політичного впливу", - відповіла Псакі на прохання журналістів, котрі просили прокоментувати рішення стосовно цих юристів.

За її словами, "намір залишити двох прокурорів, давши їм можливість виконувати поставлені завдання, є свідченням виконання цього зобов'язання".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА