19:09 17.09.2021

Україна впровадить санкції у зв'язку з виборами до Держдуми РФ на Донбасі та в Криму, зокрема щодо спостерігачів - Данілов

2 хв читати
Україна впровадить санкції у зв'язку з виборами до Держдуми РФ на Донбасі та в Криму, зокрема щодо спостерігачів - Данілов

Україна впровадить санкції у зв'язку з проведенням виборів до Державної думи РФ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також півострова Крим, щодо всіх учасників виборчого процесу, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов.

"Переважна більшість санкцій стосуються питань, які сьогодні є на окупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей - це вибори до так званої Державної думи Російської Федерації. Ми впевнені, що на цих територіях немає права у Російської Федерації проводити вибори, тому всі учасники цього процесу, які беруть участь, члени виборчих комісій, агітатори, кандидати, всі спостерігачі, які є офіційними особами на цих виборах, будуть під санкціями нашої країни", - заявив Данілов під час брифінгу за підсумками засідання РНБО в п'ятницю.

За його словами, РНБО вже опрацювало перший список таких осіб. "Щодо всіх, без виключення, таких осіб незабаром указом президента буде впроваджено санкції", - сказав Данілов.

Він також зазначив, що це стосується всіх іноземних громадян, які мають бажання взяти участь у виборчому процесі на тимчасово окупованих територіях як спостерігачі й незалежно від того, чи будуть вони сенаторами чи іншими посадовими особами.

Данілов додав, що РНБО вже має інформацію про певних громадян із Франції, Венесуели, Сербії та інших країн, які хочуть приїхати на вибори до російського парламенту на тимчасово окуповані території України. "Ще раз наголошую, всі вони без винятку, незважаючи на те, чи мають якийсь дипломатичний або інший імунітет, будуть під санкціями нашої країни", - наголосив Данілов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА