08:09 18.09.2021

Порошенко закликав світ не визнавати "вибори" в Держдуму РФ, а також посилити санкції проти Кремля

3 хв читати
Порошенко закликав світ не визнавати "вибори" в Держдуму РФ, а також посилити санкції проти Кремля

Лідер "Європейської солідарності" і п'ятий президент України Петро Порошенко закликав українську владу і світову спільноту не визнавати вибори в Державну думу Російської Федерації через залучення жителів Донбасу до них, а також посилити санкційний тиск на Кремль, повідомила прес-служба політсили.

"Йдеться не тільки про те, щоб дати окрему різко-негативну оцінку виборам у Криму і на окупованих територіях Донбасу. Можливо, і про щось більше. Немає підстав вважати, що ці "вибори" в Росії будуть краще, ніж минулорічні "вибори" у (президента Білорусі Олександра - ІФ) Лукашенка. Тому і оцінки повинні бути тотожними", - сказав Порошенко у відеозверненні, оприлюдненому на офіційному сайті.

Він додав, що необхідно засудити паспортизацію (жителів Донбасу - ІФ) як акт агресії проти України, зокрема, і на рівні Генеральної асамблеї ООН, а також партнерами України в Європейському Союзі, зокрема за результатами саміту Україна-ЄС.

Порошенко переконаний, що Росія повинна понести міжнародно-правову відповідальність.

За його словами, "Росія грубо нехтує нормами і принципами міжнародного права і торпедує Мінські домовленості". Він зазначив, що залучення українців, які проживають на окупованих територіях, до виборів російського парламенту - виклик, який можна порівняти із захопленням Криму і прямим вторгненням регулярних підрозділів російської армії на Донбас.

"Слід реанімувати вгроблену міжнародну коаліцію на підтримку України, посилити спільний тиск на Кремль, поглибити санкції проти Росії. Володимире Олександровичу! Відкиньте всі ілюзії, прокиньтеся і будіть партнерів... Політика умиротворення агресора, яку ви обіцяли, коли йшли до влади - не працює", - переконаний Порошенко.

Політик вважає, що в України є можливість зупинити проект "Північний потік-2".

"Енергетичний шантаж, закулісні дії Москви, яка накрутила ціну на газ майже до тисячі доларів за тисячу кубів, має привести до тями тих європейців, які вважають, що торгівля з Росією це бізнес, а не жорстка геополітика", - зазначив він.

Крім того, Порошенко закликав відновити тристоронні переговори керівників України, Німеччини і Франції, а також залучити США.

"... Може, варто спробувати? Може це вдасться тепер, коли Путін газовими спекуляціями підставив Німеччину як лобіста "Північного потоку-2"? І коли Франція шокована планами Кремля послати в Малі найманців з приватної армії Вагнера. До вироблення спільної позиції тиску на Москву повинні бути залучені і Сполучені Штати", - цитує прес-служба політсили слова лідера.

Також Порошенко закликав президента Володимира Зеленського під час візиту в Нью-Йорк, де відбудеться сесія Генасамблеї ООН, привертати увагу міжнародних партнерів України до дій РФ у Криму і на Донбасі, зокрема, тиску на кримських татар і арешт першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також ініціювати спецдебати в рамках Ради безпеки ООН.

"Завдання Президента – привернути  увагу наших друзів, партнерів і союзників до злочинів Кремля. Згадати про кампанію залякування кримськотатарської спільноти в Криму, перетворення півострова в "острів несвободи" та військову базу. Скликати спецдебати в рамках Радбезу ООН. Україна має добитися того, щоби всі країни-учасниці "Кримської платформи" засудили Росію за арешт першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, безпосереднього учасника конференції", - зазначає Порошенко.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА