15:58 01.04.2021

На Луганщині відбулися навчання танкових резервів ЗСУ

2 хв читати
На Луганщині відбулися навчання танкових резервів ЗСУ

 У механізованій бригаді імені князя Романа Великого, яка виконує завдання за призначенням у Луганській області, відбулися навчання танкових резервів, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил у четвер.

"За легендою навчань, ворог прорвав оборону, а піхотинці змушені були відступити. Танкісти по тривозі, отримали наказ здійснити марш в район очікування з подальшим виходом на вогневі рубежі. Під час розвідки боєм, панцирники визначили головні сили противника та змусили його виявити себе. Коли противник викрив себе, в бій вступили основні сили танкового резерву", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому у Facebook.

У ньому наголошується, що умовний ворог не здавався і здійснював ураження артилерією, внаслідок чого танкісти, щоразу отримуючи нові команди про зміну обстановки, в умовах бою блискавично відреагували - відійшли, щоб знайти слабке місце в обороні ворога, і повернути втрачені позиції.

"Для безпечного відходу танкісти застосували димову завісу, щоб ввести в оману противника, замаскували свої дії. Як результат, танковий підрозділ, здійснивши перегрупування, контратакував ворога з іншого флангу, де наступ був найменш очікуваний", - наголошують у штабі.

Там додають, що "поки тривав бій, від удару з неба танкістів прикривали зенітники, адже загрози слід очікувати не тільки з землі, а й з повітря".

"Злагодженого потужного вогневого натиску українських сил ворог не витримав. І це – тільки частина контрнаступальних дій, кажуть танкісти. За умов реальних бойових дій на оборону повернутих під час бою позицій стануть й інші підрозділи бригади", - повідомляють у прес-центрі.

Водночас там зазначають, що танкові підрозділи відповідно до Мінських домовленостей віддалені від лінії зіткнення й участі в бойових діях не беруть уже тривалий час.

Повідомляється також, що танкісти зазначеної бригади тричі ставали найкращим танковим підрозділом України і двічі захищали честь України на міжнародних танкових змаганнях, вдосконалювали майстерність у контрнаступі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА